Ortiga – mijn levenswerk

sized_ortigalogo

Het is alweer een ganse tijd geleden dat ik iets geschreven heb. Geen tijd is geen geldig excuus, heb ik nog maar zonet geleerd op een workshop simplify your life. Dus zal ik het houden op andere bezigheden die mijn energie en aandacht vroegen. En terecht. Zo heb ik beslist om de stap als zelfstandige te zetten. En dit met een eigen herboristenzaak, Ortiga genaamd.

Wat ga ik doen? Wel in de brede zin van het woord, mensen inspireren, informeren en letterlijk laten proeven van een natuurlijk leven en welzijn. Dit via het aanbieden van diverse activiteiten gaande van hands on workshops tot luistersessies. Maar evengoed kom ik graag aan huis voor huiskamersessies of knutsel ik een workshop op maat in mekaar.

Daarnaast ga ik ook producten aanbieden : allen zullen ze in een flair van ‘kruiden’ hebben en ‘natuurlijk’ gemaakt zijn. Als laatste luik bied ik ook graag advies op maat aan. Concrete tips over hoe je meer natuurlijk kan gaan leven, op een manier die in jou levensstijl kan ingebouwd worden. Want wat ik gaandeweg geleerd heb, is dat alle extreme regels niet vol te houden zijn. Dus alles met mate en best in overeenstemming het je eigen ‘zijn’. Dat heeft het meeste succes.

De afgelopen maanden zijn zeer boeiend, leerrijk en plezant geweest. De weg er naartoe is minstens, zoniet nog fijner dan het eindresultaat. Maar toch, voor de goede gang van zaken, zetten we wel best een deadline. En dus is die er. Vanaf september 2017 gaan de deuren van Ortiga open.

Ondertussen zijn de naamkaartjes klaar, met een eigen logo waar ik zeer trots op ben. Met dank aan bevriend grafisch ontwerper Grim van Den Droomgaard.

De eerste nieuwsbrief is ook al de deur uit gegaan. En intussen zijn we enorm druk bezig met het finaliseren van de website. Nog voor de zomer willen we deze, samen met een tweede nieuwsbrief, lanceren voor het brede publiek. Allemaal zo spannend.

Ondertussen ben ik ook promotie aan het maken. Zo heb ik vorige zondag een standje gehad op een activiteit voor moederdag. Heel fijn om te doen. En binnenkort doe ik het nog eens over, weliswaar met andere verwennerijen en proevertjes, op vaderdag.

En dan vergeten we nog de verbouwingen. Omdat onze keuken door onze lieve hond Kiah niet door de controles van voedselveiligheid zal geraken hebben we besloten om de zolder in te richten als een heus ‘atelier’. En ik moet zeggen, het is een goede beslissing. Zo heb ik mijn eigen werkplek, waar ik volledig mijn ding kan doen, en kom ik na het werk naar beneden om te genieten van mijn gezin. Gewoon zalig om zo te kunnen en mogen werken. Ergens ben ik hierboven echt dankbaar om me dit ganse pad te laten belopen hebben. Ik zou voor geen geld terugwillen naar de stressvolle job die ik voordien had.

Momenteel zijn we volop aan het opruimen want de zolder stond en staat nog voor deel letterlijk vol met rommel. Verbazend hoeveel een mens bij elkaar heeft op een aantal jaren tijd. Nu moet het dus of weg, of een definitieve plek krijgen in een kleiner gedeelte bergruimte die we daar wel gaan behouden. We houden dan zo’n 34 m² over die zal dienst doen als ruimte voor mij om producten te maken, te experimenteren om tot nieuwe creaties te komen. Bovendien ben ik ook van plan om mensen te ontvangen voor workshops in het atelier.

Aan al wie mij hier gevolgd heeft en dat nog steeds wil doen (waarvoor oprechte dank), het zal weldra moeten gebeuren via nieuwsbrief en website.

Ben je geïnteresseerd? Stuur me gerust een mailtje op info@ortiga.be en ik voeg je toe aan de mailing list.

Ik wil deze blog post beëindigen met een prachtige uitspraak van Nelson Mandela ‘It always seems impossible until it’s done’. Blijf geloven in jezelf, je kan echt veel meer dan je denkt, als je het echt wil.

Vanaf nu – let the Ortiga journey begin!

 

Advertisements

6 thoughts on “Ortiga – mijn levenswerk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s